Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over erotisch thuiswerk

Ja, dat is zeker mogelijk. Er werken veel stelletjes samen achter de webcam.

Het is toegestaan om met twee of meer personen samen achter de cam te werken. De enige verplichting hierbij is da ieder persoon geregistreerd dient te zijn bij het webcambedrijf. Alle personen die achter de camera in beeld komen dienen minstens 18 jaar te zijn en alle regels aan te houden.

Wil je graag samen met je man of vriendin samenwerken is dat ook mogelijk. Er is veel vraag naar stelletjes en de verdiensten zijn extra goed. Echt spannend wordt het als je met een klein groepje gaat cammen. Met meerdere personen webcammen is natuurlijk veel spannender en interactiever dan een dame die in haar eentje achter de cam zit.

Het geld dat jullie (samen) verdienen komt op 1 rekening te staan en jullie kunnen dat zelf delen.

Trefwoorden: koppels webcamsex, stellen werken, stelletjes webcammen, als stel webcammen, webcamgirl koppels, paren cammen, paar webcamsex, webcamseks met paren

Als je als webcamgirl gaat werken is het niet zo dat je de hele tijd naakt moet zitten voor de webcam. Niets is verplicht, dus je mag zelf bepalen hoe naakt je gaat of welke delen je laat zien tijdens het webcammen.

Je kunt er voor kiezen om in je normale kleding voor de cam te zitten of je trekt een spannend setje aan voor als je gaat webcammen. Klanten vinden het erg opwindend als een vrouw met sexy lingerie voor de camera gaat en dan langzaam alles uitrekt. Dit kan een prima onderdeel zijn van jou show en vermaakt mannen op een geile manier.

Veel mannen die op de erotische chat komen willen graag wat spannends zien, maar dat betekend niet dat je gelijk bloot gaat en alles laat zien. Houd klanten zo lang mogelijk aan de lijn en bouw je show langzaam op, zodat ze lekker klant blijven en jou inkomsten vergroten. Klanten komen voor veel seks, dus hoe meer bloot je laat zien hoe meer je verdient!

Nogmaals, webcamgirl thuiswerk is geheel vrijblijvend. Je mag zelf kiezen wat je doet achter de webcam.

Trefwoorden: naakt webcammen, bloot webcamgirl, bloot thuiswerk, naakt werken, naakt thuiswerk, zonder naakt webcammen, zonder naakt werken, verplicht naakt, moet je bloot

Nee, klanten krijgen nooit jouw privé gegevens onder ogen krijgen. Jouw privé gegevens zullen nooit aan klanten of andere instellingen/bedrijven gegeven worden.

Het is wettelijk verboden voor bedrijven om dit te doen met jouw gegevens.

Klanten kunnen alleen lezen wat er op jouw profiel pagina staat – dit is een kort stukje tekst en foto’s die je daar zelf plaatst. Op de webcam site gebruik je nooit je eigen naam, maar een schermnaam/modellennaam waar klanten je aan kunnen herkennen als ze willen chatten.

Bij het aanmelden als webcamgirl is er eigenlijk maar 1 eis: je leeftijd.

Voor webcamgirl werk dien je minimaal 18 jaar oud te zijn.

Andere belangrijke punten: – Het aanmelden als camgirl is 100% gratis, je hoeft hiervoor niets te betalen.

– Geen investeringen nodig vooraf of achteraf (alleen misschien voor spullen die je nodig hebt voor het thuiswerk, zoals een PC of webcam)

– Het aanmelden is 100% vrijblijvend, je kan je gratis uitschrijven wanneer jij dit wilt, zonder vragen. Gewoon niet meer inloggen op het platform en je account wordt naar een paar maande inactiviteit automatisch verwijderend.

Je zit na het aanmelden dus nergens aan vast, ook niet aan een contract!

Wat zijn de benodigdheden?

Als je gaat thuiswerken in de erotiek heb je een aantal spullen nodig om dat te kunnen doen. Er zijn geen dure investeringen voor nodig en je hebt ook niet de allerduurste apparaten nodig. De meeste dingen zal je waarschijnlijk al in huis hebben en hoef je niets extra’s aan te schaffen.

Ten eerste heb je een goede computer of laptop nodig. Eentje met een i3 of i5 processor die het werk aan kan is voldoende. Het maakt niet uit of het een vaste PC is of een laptop. In vele gevallen is een laptop handiger want daarmee ben je veel mobieler en kan je webcammen in verschillende ruimtes. Er zijn modellen die de laptop en cam meenemen als ze een douche nemen – maakt het extra spannend voor de kijker!

Naast een PC moet je natuurlijk verbinding hebben met het internet. Je wifi connectie moet optimaal en snel zijn zodat je zonder storingen kan webcammen en chatten. Als je aan het webcammen bent met een klant wil je liever niet dat opeens je verbinding verbroken wordt. Hierdoor verlies je klanten en inkomsten.

Als je gaat werken als camgirl heb je een goede hoge-resolutie webcam nodig. Eentje met scherp beeld en geluid optie, zodat klanten je goed kunnen zien en horen. Er zijn genoeg webcamgirls die nog steeds cammen met oude apparatuur en webcams die slecht beeld hebben (korrelig, donker en onscherp) hierdoor verliezen zij veel omzet.

Naast deze basis benodigdheden moet je ook denken aan de volgende dingen die je misschien ook kan gebruiken tijdens je werk:

  • Een geldige ID-kaart (nodig voor het aanmelden)
  • Spannende lingerie setjes (voor tijdens het webcammen)
  • Seksspeeltjes (om je webcam show spannend te maken/eigen plezier)
  • Een pruik (voor anoniem werk achter de webcam)
  • Een pruik (voor anoniem werk achter de webcam)
  • Extra make-up spullen
  • Goede verlichting (denk aan sfeerverlichting) voor in je werkruimte (voor een goed helder webcam beeld)
  • Een werkplek waar je ongestoord en privé kunt werken

Trefwoorden: camgirl benodigdheden, wat heb ik voor spullen nodig, erotisch werk spullen, werken als camgirl, cam platformen, webcammodel benodigdheden.

Bij de meeste, grote webcambedrijven ontvang je geen post thuis uit privacy overwegingen. Credit facturen (je verdiensten) ontvang je via email en via het dashboard pagina. De mailberichten en verdiensten die gestort worden op je rekening worden altijd zeer discreet en anoniem gedaan (niet te zien dat ze van een 18+ platform afkomen).

Erotische thuiswerk sites houden de privacy van modellen en thuiswerkers hoog in het vandaal en beschermd de privacy van iedereen die staat ingeschreven! Bovendien zijn bedrijven dit wettelijk verplicht en doen er alles aan om dit zo te houden.

Trefwoorden: cam platformen, ontvangen van facturen, privacy camgirls, privacy thuiswerkers, post thuis voor camgirls, geen post ontvangen

Bij de meeste thuiswerk bedrijven/webcambedrijven krijg je geen (vast) contract aangeboden, maar wel een freelance contract.

Je zit dus niet vast aan een contract of vaste baan en je bent vrij om op elk moment te stoppen. Dit geeft je veel vrijheid in je werk.

Verder heb je geen verplichtingen en ben je vrij om je eigen werktijden te bepalen, wat je zoal doet achter de webcam en met wie je gaat chatten. Als zelfstandig webcamgirl ben je eigen baas en werk je enkel voor jezelf – geen baas, geen contract, geen verplichtingen.

Werken als zelfstandige/freelance camgirl houd ook in dat je zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van je belasting verplichtingen.

Trefwoorden: contract aangeboden, webcamgirl, arbeidscontract thuiswerk, camgirl contracten, vaste baan als camgirl, stoppen als camgirl, verdienen met werken als webcammodel

De verdiensten die je maakt als webcamgirl of chatter worden op tijd overgemaakt naar jouw bankrekening. Bij het overmaken van de verdiensten word een korte, discrete omschrijving meegegeven, zodat je werk privé blijft.

Je ontvangt (per email of op het dashboard – nooit per post!) een factuur van alle minuten die je gemaakt hebt in die bepaalde periode. Via jouw dashboard pagina heb je ten alle tijd inzicht in wat je verdient hebt. Een transparante, up-to-date overzicht van verdiensten.

Alle erotische thuiswerk sites, waaronder ook webcamseks platformen hebben een vaste dag waarop alle uitbetalingen worden gedaan. Bij de meeste sites kan je 2-3 keer per maand uitbetaald worden. Hierdoor heb je altijd snel je geld op je rekening en hoef je nooit rood te staan.

Trefwoorden: verdiensten ontvangen, camgirl verdiensten, verdien als camgirl, webcam verdiensten, verdiensten worden overgemaakt, verdiensten per dag, webcamgirl factuur

Hoe oud moet je zijn voor erotisch werk?

Erotisch werk is alleen geschikt voor volwassenen. Om te kunnen werken als webcamgirl of ander soort werk in de erotische industrie moet je minimaal 18 jaar zijn.

Werken als webcamgirl is geschikt voor vrouwen (en stelletjes) van 18 tot 99. Je bent nooit te oud om mee te doen. Er zijn genoeg 50+ webcamdames die actief achter de webcam werken.

Webcam bezoekers zijn ook van alle leeftijden dus er is vraag naar webcamgirls van alle leeftijden.

Trefwoorden: minimaal leeftijd camgirl, eisen camgirl worden, wie kan webcamgirl worden

Kan ik eerst kijken hoe het webcam platform er uit ziet alvorens aan te melden? Kan ik een kijkje te nemen in de chat?

Via deze link kan je 3 minuten gratis chatten op de webcamsite van Islive. Zo kun je zien hoe het werkt, de profielen en wat een klant ziet als ze (betaald) gaan chatten met een dame.

De bovenstaande link geeft je 3 minuten gratis chatten met een dame naar keuze. Je hoeft enkel de gevraagde gegevens invullen en dan starten met een live chat.

Op de site van Islive heb je alle functies en kan gratis sekschatten met één van de aanwezig webcam modellen.

Trefwoorden: gratis chatten, 3 minuten op islive, islive chatten, webcammen op Islive, het platform van Islive, werken op islive, als klant op Islive

Ben ik wel geschikt als webcamgirl?

Webcamwerk is alleen geschikt voor vrouwen en stellen vanaf 18 jaar. Het is niet zo dat camgirl werk alleen is weggelegd voor vrouwen met alle juiste maten en een perfect lijf. Het komt er op neer dat iedereen geschikt is voor werken als webcamgirl – mits je het leuk vindt om in de erotische sector te werken. Het werk draait om erotiek dus het is ideaal werk voor diegene met een passie voor erotiek!

Webcam platformen, zoals die van Islive.nl worden dagelijks druk bezocht. Er komen bezoekers van alle leeftijden, alle soorten en maten. Hierdoor is ook elk type vrouw welkom om zich aan te melden. Op elk potje past een dekseltje – voor ieder type model zijn er ruim genoeg klanten en verdien mogelijkheden.

Vergeet ook niet dat veel bezoekers ook opzoek naar een geil chatmaatje die lekker sexy overkomt achter de cam. Je moet naast het kunnen geven van een spetterende show ook echt goed met klanten kunnen praten – vooral luisteren naar hun wensen en fantasieën.

Trefwoorden: wie is geschikt voor sekswerk, wie kan camgirl worden, werken als camgirl, chatbox komen kijken, webcam platformen

Als webcamgirl werk je geheel zelfstandig en ben je eigen baas. Je hebt geen baas boven je die je werktijden bepaald, dat mag je zelf doen. Webcamsex thuiswerk is vrijblijvend werk – niets moet!

Hoe vaak je inlogt op het platform en hoeveel uur je gaat werken op de chat is aan jou, maar houd er rekening mee dat hoe meer uur je werkt hoe meer je verdient. Wil je 40 of 50 uur per week werken, ga je gang. Elke minuut werken wordt netjes uitbetaald en er is geen limiet op wat je mag/kan verdienen!

Om welke tijden je gaat werken – s’ochtends of s’avonds, het maakt niet uit. Webcamgirl werk is werk dat je makkelijk zelf kan indelen en combineren met andere dagelijkse verplichtingen, zoals een fulltime job, studie of sociaal leven. Als jij een ochtend mens bent ga je lekker direct na ontbijt werken. Als je liever late uurtjes maakt, ga je lekker na het eten s’avonds webcammen. De meeste klanten tref je na 7 uur s’avonds. Het is handig om te gaan werken als de meeste bezoekers online zijn, maar je kunt op ieder moment van de dag geld verdienen als webcamgirl.

Trefwoorden: hoeveel uren je werkt, werktijden, verplicht aantal uur, verplichte uren, verplichte werktijden, werktijden van camgirls

Om definitief te stoppen met je baan als camgirl hoef je niets te doen. Bij inactiviteit van een aantal maanden sluit het bedrijf jou account automatisch. Dat gaat pas in werking na 3-4 maanden zonder activiteit op jou account.

Je kunt stoppen wanneer je wil, zonder op te geven waarom. Misschien is het werk niet voor jou of heb je even een pauze nodig. Webcamgirl werk is geheel vrijblijvend en je bent geen verklaring vereist.

Handige linkjes:

Trefwoorden: stoppen als camgirl, stop met erotisch werk, stop met werk, stop thuiswerk, baan opzeggen webcamgirl

Wat als ik ziek ben of op vakantie ga?

Je kunt ten alle tijden vrij nemen, enkele dagen of weken niet werken zonder problemen. Je kunt gerust op vakantie of even een pauze nemen van het erotisch werk.

Webcambedrijven en chatbedrijven werken niet met een minimum aantal berichten dat je moet verwerken of webcamminuten die je moet maken. Er zijn geen minimale uren die je moet maken en geen verplichtingen rond tijd.

Handige linkjes:

Trefwoorden: tijdelijk stoppen camgirl, stoppen als camgirl, stop met webcammen, stoppen met chatten

Nee, niets is verplicht. Je bent vrij om te kiezen wat voor werk je doet. Kies uit webcammen, chatten, direct bellen met klanten of alleen erotische berichten sturen. Deze activiteiten kun je ook volledig anoniem doen.

Handige linkjes:

Trefwoorden: bellen of cammen, verplicht webcammen, webcamgirl, alleen chatten, berichten sturen, vrijblijvend werk, chatten, volledig anoniem werken, berichten beantwoorden

Gaan de gesprekken alleen maar over seks?

Nee, soms komen klanten voor leuk contact en een babbel met een dame. Houd er rekening mee dat erotisch thuiswerk wel om seks en erotiek draait – daar komen de meeste klanten voor.

Handige linkjes:

Trefwoorden: chat gesprekken, erotisch getint werk, erotische gesprekken, sex berichten, ero gesprek, webcammen, sekschatten, inhoud camgirl werk

Ik wil kunnen controleren hoeveel berichten ik ontvangen en beantwoord heb? Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Het systeem houdt je berichten en uren automatisch bij en je kan ten alle tijd je statistieken online bekijken via het dashboard. De gegevens worden meerdere keren ververst en zijn altijd up-to-date.

Trefwoorden: berichten beantwoorden, erotische berichten, verdien met berichten, geile berichten, berichten versturen, ero berichten

Ja, je hoeft je gewerkte uren/ minuten niet door te geven. Deze worden automatisch door het systeem bijgehouden.

Je bent vrij om de uren te werken die voor jou uitkomen. Er zijn geen verplichte aantal uur dat je moet werken. De tijd dat je hebt gewerkt kun je ten alle tijden terugzien op je dashboard pagina waarop alles netjes wordt bijgehouden.

Trefwoorden: werkuren, gewerkte uren, uren registratie, chatwerk, chat werkzaamheden online

Welke gegevens moet ik doorgeven om te kunnen werken in de erotische branche?

Bij het aanmelden moet je de volgende gegevens invullen: een geldige Nederlandse legitimatie (rijbewijs, paspoort, ID-kaart), je naam, adres en woonplaats en natuurlijk je bankrekeningnummer waarop je verdiensten gestort kunnen worden.

Ja, omdat je zelfstandig werkt zonder arbeidscontract ben je zelf verantwoordelijk voor de belasting afdragen. De verdiensten die je maakt worden bruto uitbetaald.

Trefwoorden: Belastingdienst, belasting betalen, inkomsten opgeven, belasting dienst, belasting afdragen, bruto verdienen

Als je gaat werken als webcamgirl kan je kiezen voor een uitbetaling van 3x per maand. De door jou gemaakt verdiensten worden (discreet) per bank overgemaakt op je rekening. Je ontvangt wekelijks een afrekening via email (niet via post) met een overzicht van het aantal webcam/chat minuten die je gemaakt hebt of het aantal berichten dat je verstuurd hebt en het bedrag dat je verdient hebt.

Hoeveel je precies verdient is voor ieder verschillend en afhankelijk van het werk en tijd dat geinvesteerd wordt.

Als webcamgirl kunnen beginnende modellen, zonder ervaring, 25,- euro per uur verdienen of meer! Het is afhankelijk hoe vaak je actief online bent en chat met klanten. De beste verdienende webcammodellen maken 5000,- euro en meer per maand!

Met erotische berichten sturen verdien je in het algemeen wat minder dan live webcammen. Staffels voor berichten werk kunnen oplopen tot 15,5 cent per bericht. Als je er genoeg tijd insteekt en voldoende klanten hebt kun je hiermee ruim 10-12 euro per uur mee verdienen. Er is geen limiet op wat je mag verdienen dus hoe meer erotische berichten je stuurt hoe meer je verdient.

Nee hoor, ook mannen en stelletjes zijn welkom om zich aan te melden voor werken in de erotische branche.

Nee, erotisch thuiswerk sites vragen nergens geld voor. Er zijn geen kosten vooraf en ook niet achteraf. Tevens zijn er geen grote investeringen voor nodig, anders dan een aantal dingen die je nodig hebt voor je werk (computer, webcam, mobieltje etc.)