Voordelen en nadelen van werken als webcamgirl

Werken als webcamgirl
Werken als webcamgirl

Twijfel je nog of webcamgirl werk voor jou geschikt is? Ben je benieuwd naar alle voor- en nadelen van thuiswerken als webcamgirl? Je doet er goed aan om alvorens te beginnen met een baan als camgirl je goed in te lezen en laten informeren over wat het werk inhoud en wat de voor- en nadelen zijn van het werken als webcamgirl. Wil je meer weten over de voordelen om te starten als webcamgirl t.o.v. een ‘reguliere baan’, lees dan verder. Wij zetten alle voordelen en nadelen op een rijtje, zodat jij een geïnformeerde keuze kan maken of webcamgirl werk wat is voor jou!

Het werk van een webcamgirl
Het werk van een webcamgirl

Het werk van een webcamgirl

Werken als webcamgirl is geen reguliere thuiswerk baan, zoals inpakken, vertaalwerk, e-mails klikken, of telemarketing. Webcamgirl werk is thuiswerk waar seks en erotiek centraal staan – het is erotisch werk dat je achter de webcam, vanuit huis uitvoert. Thuiswerken als webcamgirl is alleen geschikt voor volwassenen. Je kunt alleen inschrijven als je minimaal 18 jaar bent. Online chat je met bezoekers op de site. Bezoekers, voornamelijk mannelijke klanten, kunnen kiezen met jou in de chatbox te gaan voor een live chat en webcamsessie. Als webcamgirl geef je de mannen een geile webcamshow en praat je met ze op de chat. Het helpt als je een vlotte babbel hebt en dat je niet preuts bent in gesteld. Bezoekers komen voor een geile, interactieve en opwindende webcam show met een leuke dame die er ook zin in heeft. Als jij klanten lekker lang kan vermaken met een spetterende webcamsex show, dan kan jij erg veel geld verdienen.

Om succesvol te worden als camgirl hoef je geen super model type te zijn. Een perfect en slank lichaam is geen vereiste, maar een goed verzorgde uiterlijk is wel gevraagd. Webcamgirl werk is niet alleen voor jonge, blonde, slanke meiden van rond de 20 jaar. Nee, het zijn juist dames die natuurlijk over komen een zichzelf kunnen zijn achter de cam. Als je gek bent van seks straal je dit ook uit als je met een klant bent. Klanten willen graag online seks met een dame die dit werk graag doet en er echt zin n heeft.

Belangrijke eigenschappen als webcamgirl
Belangrijke eigenschappen als webcamgirl

De belangrijkste eigenschappen voor webcamgirl werk

 • Spontane uitstraling (vrolijk en vlot overkomen)
 • Natuurlijk overkomen (jezelf zijn achter de camera, geen nep)
 • Enthousiasme (je moet dit werk graag willen doen en niet met tegenzin)
 • Geile webcamshow kunnen geven (creatief zijn, sexy en opwindend om mannen lang op de chat te houden)
 • Veel inzet tonen en er werk van maken (het geld komt niet uit de lucht vallen, je moet er wel wat voor doen)
 • Luisterend oor (goed kunnen luisteren naar de eisen, wensen en fantasieën van klanten)
 • Discipline en werk ethiek (regelmatig inloggen en werken, uurtjes maken. Goed zelfstandig kunnen werken zonder sturing van een baas)
 • Niet preuts (het gaat om sekswerk waar je deels bloot voor moet. Dat is wat klanten van je verwachten)
 • Het webcam werk goed oppakken (profiel bijwerken, sexy foto’s online zetten, regelmatig nieuwe content, promotie van je profiel, extra reclame maken voor je eigen profiel pagina)

Het werk van een webcamgirl is niet moeilijk, maar het is ook geen ‘gratis geld verdienen’ onzin of oplichterij – het is een echte baan. Webcamgirl thuiswerk is eerlijk, betrouwbaar thuiswerk dat elke vrouw eenvoudig thuis kan uitvoeren.

Waarom kies je voor een camgirl baan

De meeste vrouwen kiezen voor een webcamgirl baan, omdat het goed betaald – heel simpel, het gaat om de centjes! Veel vrouwen schrijven zich in, omdat het een goede kans biedt om in korte tijd veel geld te verdienen. Webcamgirl werk betaald erg goed. Het is realistisch te denken dat je met deze vorm van thuiswerk 3000,- euro per maand kunt verdienen, zonder al te veel moeite te hoeven doen voor je werk. Het geld is natuurlijk lekker, maar er zijn ook veel andere voordelen aan verbonden. Je kunt verderop in dit artikel meer lezen over de voor- en nadelen van werken als camgirl.

Voordelen van werken als webcamgirl
Voordelen van werken als webcamgirl

De voordelen van webcamgirl werk

Zoals gezegd betaald webcammen goed en het inkomen dat gegenereerd kan worden in korte tijd is wellicht het grootste voordeel van een baan als camgirl. Staar je niet blind op alleen de financiële kant van het werk maar lees hier wat de andere voordelen zijn van werk als webcamgirl.

 • Van huis uit werken, waar je wilt. Als je gaat werken als webcamgirl is een van de grootste voordelen het feit dat je niet vast zit aan 1 werkplek. Webcamgirl werk is volledig thuiswerk en je bent vrij om te werken waar het jou uitkomt. Je kunt eigenlijk overal te wereld werken als je maar een goede wifi/internetverbinding hebt. Je neemt gewoon je laptop mee en log je in op het platform om te werken. Veel webcamgirls kiezen om te werken vanuit hun slaapkamer, maar je kunt ook prima vanuit een hotelkamer werken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je een werk locatie kiest waar je rustig, ongestoord en vooral privé kunt werken. Het is niet handig als je midden in een webcamsessie zit en je moet plots de verbinding verbreken omdat iemand binnenloopt! Zeker is het feit dat als je besluit om aan de slag te gaan als webcamgirl dan heb je nooit meer last van in de file staan op weg naar je werk! Alleen de tijd dat je bespaart door nooit meer in de file staan levert goud geld op. Het vroeg opstaan om met de bus of trein naar je werk af te reizen hoeft dus ook niet meer. Je rolt uit bed, zet de PC aan en logt in om te beginnen met je werk. Direct beginnen met geld verdienen en geen verloren tijd. Thuiswerken is een onderschatte voordeel van het werk. Dit geeft je veel vrijheid dat je anders niet hebt met een reguliere baan.
 • Webcamgirl thuiswerk kan parttime of fulltime gedaan worden. De meeste camgirls werken parttime als bijverdiensten naast een vaste baan. Je bent niet verplicht om fulltime te werken of zelfs een minimaal aantal uur te maken per maand/week. Je kunt dit thuiswerk als bijverdiensten doen of als parttime baan naast je studie bijvoorbeeld. Zelf kies je hoeveel uur je werkt en op welke tijden. Het is perfect werk voor studentes of huisvrouwen die online een flink zakcentje willen bijverdienen.
 • Je werkt zelfstandig zonder baas. Tevens zit je niet vast aan een contract of regels. Je werkt voor jezelf op je eigen manier. Er is niemand die je verteld wat je wanneer moet doen. Camgirl werk is vrijblijvend en zelf in te delen naar eigen inzicht. Als eigen baas werk je op tijden die voor jou het beste uitkomen. Heb je een keer geen zin om te werken, dan neem je vrij en ga je leuke dingen doen. Deel je webcamwerk gewoon in zoals jij het wilt, stel je eigen grenzen en bepaal zelf hoe ver je gaat tijdens het webcammen. Als zelfstandige heb je natuurlijk wel een aantal verplichtingen die je na moet komen, zoals belastingen doen en zorgen dat je zelf tijd en energie in je werk investeert. De discipline opbrengen om regelmatig te werken is zeer belangrijk als je geld wil verdienen. De keerzijde is dat je webcamgirl werk makkelijk kan combineren met andere activiteiten in je leven, zoals een studie, een vaste job of druk sociaal leven.
 • Invloed op je eigen verdiensten. Tot op zekere hoogte heb je zelf in de hand hoeveel je gaat verdienen. Doordat je zelf bepaald hoe lang je gaat webcammen en hoe vaak en regelmatig je online gaat heb je zelf controle over de hoogte van je inkomsten. Meer uurtjes werken betekend een hogere inkomsten. Voor iedere minuut dat je aan het webcammen, chatten of bellen ben verdien je geld. Regelmatig uurtjes maken en veel vaste klanten werven hebben uiteindelijk een positieve invloed op de hoogte van je inkomsten. Voor iedere vrouw die als webcamgirl werkt zijn de inkomsten anders en hoe goed je je inzet zal veel uitmaken in je maandsalaris.
 • Inschrijven als webcamgirl is gratis. Het kost je helemaal niets om op het webcam platform als camgirl aan te melden. Er zijn geen kosten vooraf, geen (verborgen) kosten voor het opstarten en geen investering nodig anders dan een goede webcam en computer. Het enige wat het jou kost is de tijd en energie die je in je werk steekt. In het begin zal het misschien wat tijd kosten om het systeem/platform te leren kennen, maar binnen een paar dagen heb je dit zo opgepakt. De spullen die je nodig hebt om te werken als camgirl zijn: een goede webcam, een computer en internet. Meer heb je niet nodig en je hoeft ook niet gelijk de nieuwste, duurste apparatuur aan te schaffen – nergens voor nodig. Wat eerst tot je geld hebt verdient met webcammen en gebruik dat geld om eventueel nieuwe spullen te kopen voor je werk. Op deze pagina vindt je alle informatie over de benodigdheden van camgirl thuiswerk.
 • Werk je liever anoniem en discreet – dat kan! Webcamgirl werk kan volledig anoniem. Het is mogelijk om te webcammen zonder je gezicht te tonen. Sommige modellen kiezen hiervoor omdat ze er prettiger bij voelen. Andere manieren om als webcamgirl anoniem te blijven is bijvoorbeeld door een pruik of masker te dragen tijdens het cammen. Dit is vooral een spannende, mysterieuze manier om anoniem te blijven tijdens het webcammen. Mannen vinden een meisje met een maskertje op opwindend om te zien en je kunt het onderdeel van je show maken! Naast deze creatieve oplossingen kan je tevens bezoekers of hele regio’s blokkeren op de chat. Dit kan je via het platform instellen zodat je geen bekenden die in die provincie of regio wonen tegen kunt komen. Als je zeer discreet aan de slag wil zijn er diverse mogelijkheden om dit zo te regelen dat je anoniem blijft tijdens je werk.
 • Je hoeft geen supermodel te zijn om mee te doen. Iedereen van 18 jaar en ouder kan webcamgirl worden. Webcambedrijven bieden dit werk niet alleen aan supersexy, jonge (18+) meiden aan maar iedere type vrouw met een leuk uiterlijk kan zich aanmelden als webcamgirl. De perfecte maten zijn niet nodig! Er komen dagelijks veel bezoekers op het chatplatform en iedere klant heeft zo zijn voorkeuren en smaak voor het type model waar ze graag live mee willen chatten. De ene klant houd van slanke meiden en de andere kijkt liever naar volslanke webcamdames. Voor elke doelgroep worden modellen gevraagd en voor iedere vrouw is er ruim genoeg verdienmogelijkheden. Als je een spanende, uitdagende webcamsex show kan geven en klanten goed kan vermaken heb je het altijd druk op jou chatbox!
 • Naakt voor de webcam is niet verplicht. Als webcamgirl werk je geheel vrijblijvend. Als je niet naakt durft of wil tijdens het webcammen, hoeft dat niet. Er zijn genoeg klanten die niet alleen voor seks komen, maar zoeken contact met een leuke vrouw waar ze even lekker mee kunnen babbelen. In alle eerlijkheid is het wel zo dat het grotendeel van de klanten voor bloot komen. Erotiek en spanning staan centraal en daar betalen klanten graag voor!
 • Jouw gegevens blijven 100% privé. De persoonlijke gegevens die je opgeeft bij het aanmelden als camgirl zijn niet openbaar en worden strikt vertrouwelijk behandeld. Het webcambedrijf is dit wettelijk verplicht en gebruikt jouw gegevens alleen voor interne administratie. Gegevens worden ook niet met andere instanties gedeeld. Al je gegevens zijn dus volledig privé en je kunt dus discreet je werk doen. Als webcamgirl heb je de mogelijkheid om een profielpagina te maken. De informatie die je hier plaatst bepaal je helemaal zelf en het gebruik van je echte naam, telefoonnummer of woonplaats is niet toegestaan. Jou privé leven blijft dat ook en discreet werken is gegarandeerd.

Hopelijk hebben wij je met dit lijstje kunnen informeren over alle voordelen van webcamgirl thuiswerk. Graag benadrukken wij dat je vrijblijvend werkt als webcamgirl. Het webcamplatform waar je gaat werken (Xmodels, Club Islive, Chaturbate enz.) zal je nooit dwingen of verplichten bepaalde dingen te doen. Wat je doet voor de webcam mag je zelf indelen in overeenstemming met je eigen grenzen en waar je zelf comfortabel bij voelt. Kom je er achter dat webcam werk toch niet bij jou past, dan kun je afmelden door simpelweg niet meer in loggen op je account. Na een periode inactiviteit zal jou profiel automatisch van de webcam site verwijderd worden.

Nadelen van werken als webcamgirl
Nadelen van werken als webcamgirl

Er zijn ook enkele nadelen van werken als webcamgirl

Net als bij iedere thuiswerk baan of vaste job zijn er naast de voordelen ook enkele nadelen verbonden. Om je zo goed en eerlijk mogelijk te informeren zullen wij hier ook de nadelen van webcamgirl werk opnoemen.

 • Niet volledig sociaal-maatschappelijk geaccepteerd en mogelijke herkenning in je privéleven. Werken in de seksindustrie is nog niet volledig maatschappelijk geaccepteerd. Vrienden en familie kunnen het misschien raar vinden als je webcamgirl werk gaat doen (Afgunst van mensen om je heen). Het is zeker jammer dat er nog een taboe rust op erotisch (thuis)werk, maar wij zien dat het langzaam steeds meer geaccepteerd wordt door de maatschappij. Als mensen om je heen die niet ruimdenkend zijn er achter komen wat voor werk je doet kan het een negatief impact hebben op je leven. Mensen kunnen negatief over jou en je werk oordelen.
 • Erotische beelden, webcam foto’s en profiel foto’s die eenmaal op het
  internet komen zijn er lastig af te halen. Op jouw webcamprofiel kan je een aantal sexy foto’s en filmpjes plaatsen om klanten te trekken. Alle beeldmateriaal die je online zet blijft er op doordat klanten een opname kunnen maken en Google alle webpagina’s indexeert. Het is mogelijk om achteraf dit materiaal er weer af te laten halen door een gespecialiseerd bedrijf, maar dit kost veel tijd en moeite.
 • Continu met seks bezig te zijn. De kern van het werk van een webcamgirl is seks, seks en nog meer seks. Dit kan soms plezierig zijn voor jezelf zijn (als je zelf geil bent of een leuke man tegenkomt op de chat), maar het kan ook eentonig worden en zeer vermoeiend zijn om het elke keer maar weer over seks te hebben met klanten.
 • Vervelende klanten zijn er ook, maar de meeste klanten zijn respectvol en leuk om mee te webcammen. Je komt ze zeker een keer tegen in je werk als camgirl – lastige klanten die geen respect hebben voor de modellen die er werken. Je moet het maar zien als een noodzakelijk onderdeel van het werk – lastige klanten zijn er overal, bij ieder soort werk. Als camgirl kan je hier eenvoudig mee omgaan: gelijk de klant blokkeren van de chat of de klant tolereren en nog wat aan ze verdienen. In ieder geval heb je zelf de macht om hier direct wat aan te doen!
Is webcamgirl werk wat voor jou?
Is webcamgirl werk wat voor jou?

Conclusie: wel of niet webcamgirl worden

De bovengenoemde punten zijn belangrijk om goed door te lezen en stil bij te staan voordat je gaat aanmelden als camgirl. Als je bewust bent van alle voor- en nadelen van een erotisch baantje als webcamgirl en het voor jezelf goed bent overwogen, dan kun je gerust aanmelden. Goed geïnformeerd aan het werk als camgirl zal altijd bevorderlijk zijn voor je carrière!

Trefwoorden: voordelen als camgirl, voordelen werken als webcammodel, Inschrijven als webcamgirl, waarom camgirl werk, Geld verdienen achter de webcam, voordelen van betaald webcammen, webcam sekschatlijn werk, waarom werken als webcammodel, werken als webcamgirl, werken als webcammodel, Webcammodel worden, webcamgirls gezocht, Thuiswerken vanuit eigen huis, webcammodel parttime werken, Chaturbate camgirl, Werken als cammodel, Chaturbate camgirl, voordelen van camgirl zijn, Webcammen als part-timer, bijbaan als webcammodel, camgirl of webcammodel, fulltime baan als camgirl, bijverdienste in de erotische sector, part-time baantje, erotisch thuiswerk, werk als eigen baas, webcamgirl verdient, verdien met cammen, webcammen chatten of bellen, hoger maandinkomen, erotisch thuiswerk verplichtingen, webcamwerk online, Nadelen webcam studio, Discreet inschrijven als webcamgirl, online bijverdienen met erotisch werk, Werken als cammer, Inschrijven als webcammodel, webcam platform